Αναζήτηση

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Λίγα λόγια για εμένα



O Μιλτιάδης Κοτζιάμπασης γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στην πόλη της Κατερίνης. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Από μικρός είχε σαν όνειρο να σταδιοδρομήσει στον υπέροχο, αλλά και γεμάτο προκλήσεις, χώρο της εκπαίδευσης. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης με βαθμό "Άριστα" (19,5) το 2004 και στη συνέχεια σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. από όπου και πήρε το πτυχίο του το 2008 με βαθμό "Άριστα" (9,1).

Έχει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και της Χρήσης των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2009 στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο νησί της Σκύρου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 και ύστερα υπηρέτησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου. 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων (πάνω από 30) και έχει διατελέσει τα τελευταία 5 χρόνια εισηγητής σε επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα «Η καινοτομία στη σχολική τάξη ».

Το σχολικό έτος 2014-2015 συμμετείχε στο, εγκεκριμένο από το ΙΕΠ, ερευνητικό πρόγραμμα "Μάθηση Μέσω Σχεδιασμού" διάρκειας 100 ωρών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Μάθησης Μέσω Σχεδιασμού, τον Οργανισμό Common Ground (University of Illinois,USA) & το τμήμα Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΠΕ Στερεάς Ελλάδας. Το ίδιο Σχολικό Έτος παρακολούθησε πρόγραμμα επιμόρφωσης 50 ωρών και μπήκε στο δίκτυο "Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού" . Ταυτόχρονα έγινε μέλος του Ο.Δ.Π. Εύβοιας.

Το 2015-16 συμμετείχε και βραβεύτηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Inspiring Science Education: Large Scale Implementation Scenarios to Mainstream eLearning in Science Mathematics and Technology in Primary and Secondary Schools" σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας καινοτόμες εκπαιδευτικές σχολικές δραστηριότητες με την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων και πηγών ηλεκτρονικής μάθησης. Το πρόγραμμα συντονίστηκε από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) . 

Το 2018 πραγματοποίησε σεμινάριο 300 ωρών με θέμα: "Οικονομικά της εκπαίδευσης" στο E-Learning του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία εκπονώντας εργασία με θέμα: "Οι Δημόσιες Δαπάνες για την Εκπαίδευση ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες". 

Το 2019 πραγματοποίησε σεμινάριο 500 ωρών με θέμα: "Οργάνωση και Διοίκηση της εκπαίδευσης" στην επιστημονική ένωση για την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα έγινε και μέλος της. Την ίδια χρονιά παρακολούθησε σεμινάριο τριών μηνών με θέμα: "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Νέες Τεχνολογίες και Ωρίμανση Υπαρχόντων" , στο E-learning Χρηματοοικονομικού Παν. Πειραιώς.

Το 2020 πραγματοποίησε ετήσιο σεμινάριο με θέμα: "Ψυχολογία της Εκπαίδευσης" στην επιστημονική ένωση για την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τέλος, έχει πραγματώσει ντοκιμαντέρ, ταινίες και ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, πάνω σε θέματα αγωγής υγείας, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά. 

Το 2021πραγματοποίησε ετήσιο σεμινάριο με θέμα: "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση" στην επιστημονική ένωση για την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επίσης συμμετείχε στο πιλοτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα εικοσιτεσσάρων ωρών σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης το οποίο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής κατόπιν του άρθρου 9 της Υ.Α. με αρ. Φ.7/79511/ΓΔ4/24-06-2020 (Β΄ 2539) στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της δράσης «Πλατφόρμα 21+: Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2020–Μάρτιος 2021.

Το Φεβρουάριο του 2022 αποφοίτησε με άριστα (9,4) από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Στρατηγικές Διαχείρισης, Καταστροφών και Κρίσεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. 

Έχει υλοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ανάμεσα στα οποία, δυο ντοκιμαντέρ, δύο ταινίες μεγάλου μήκους και πολλές μικρού μήκους.

Η βασική αρχή της διδασκαλίας του είναι η εξής: Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό και ωριμάζει με το δικό του χρόνο. Να θέτετε πάντα μικρούς, πραγματοποιήσιμους και ρεαλιστικούς στόχους. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η προσπάθεια !

m.kotziam@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου